2021 m. pavasario pabaigoje naujai atgimusiame Vilniaus senamiesčio rajone – Paupyje – duris atvėrė nauja susitikimų ir gero maisto vieta – Paupio Turgus. Beveik 2 tūkstančių kvadratinių metrų ploto turgaus interjerą kūrė architektas Rytis Mikulionis, o pačio interjero įgyvendinimu rūpinosi ir mūsų – „RB Solutions“ – komanda.
XIX amžiaus pabaigoje įvairiose Europos sostinėse buvo paplitę industrinio stiliaus pastatai su daug metalo, stiklo ir žiemos sodais. Pamačius tam tikrų panašumų su Paupio turgaus architektūra, buvo nuspręsta pasekti šiuo istoriniu pavyzdžiu ir naujame turguje įkurti tikrą žiemos sodą. Šiandien turgaus lankytojus džiugina neįtikėtina augalų gausa – skaičiuojama apie 1300 augalų!
Norint sukurti jaukią ir gražią gastronominę aplinką, mūsų komanda siekė išpildyti keliamus itin aukštus reikalavimus naudojamų apdailos medžiagų kokybei, ilgaamžiškumui, patvarumui bei ergonomikai. Mediniams krėslams ir stalviršiams pagaminti buvo naudojamas ąžuolo masyvas, dažytas MDF ir juodas plienas; minkštiesiems baldams (krėslams, foteliams, sofoms) buvo parinkti atsparūs audiniai bei formas itin gerai išlaikantis kelių rūšių frezuotas porolonas; pagal specialų užsakymą Kinijoje buvo pagamintos metalinės užuolaidos.
Pačioms interjero detalėms buvo skiriamas itin didelis dėmesys. Kadangi mūsų komandai buvo pateikta tik vizuali interjero informacija, mums patiems reikėjo spręsti visą konstruktyvą, medžiagiškumą, norint išgauti identišką vaizdą pateiktose vizualizacijose. Norėdami susiderinti mūsų specialiai Paupio turgui kuriamų baldų ergonomiką, medžiagiškumus, patogumą darėme net keletą baldų pavyzdžių. Skirtingai nei kitose panašiose vietose, vienoje didžiausių maisto halių Lietuvoje stengtasi derinti labai skirtingas sėdėjimo vietas – čia rikiuojasi ir aukšti staliukai, ir lounge krėslai, ir patogios sofutės erkeriuose.
Paupio turgus – moderni turgaus interpretacija. Jo širdyje – atrijuje – galima patogiai atsisėsti, išgerti kavos, paragauti įvairių pasaulio skonių patiekalų ar įsigyti rinktinių maisto produktų į namus, būti čia vykstančių renginių dalimi. Lankytojų čia laukia kone dvi dešimtys restoranų: nuo žinomų, nemažą klientų ratą jau turinčių restoranų, kaip „Druska Miltai Vanduo“ ar legendinis „Chačapuri“, bet ir naujokų, kurie leidžia paragauti naujų skonių: „La Paella“, „Mollusca“, „Yakitori Grill“, …
Prekybininkų erdvėje veikia įvairios šviežio maisto krautuvėlės (kaip „Itališko skonio gurmanai“, „Ekomarket“ ar „Žuvies Paštas“), kur galima įsigyti šviežios duonos, geros mėsos, žuvies, pieno produktų, ekologiškų daržovių ir kitų vietinių ūkininkų gėrybių, kokybiško alyvuogių aliejaus ir itališkų gardumynų.
Vos per pirmuosius metus šią vieną stilingiausių vietų, kviečiančių maistauti, Vilniuje aplankė kone 1.5 mln. lankytojų. Užsukite čia ir Jūs pasisemti naujų potyrių bei įvairių juslinių pakutenimų, juk ne veltui sakoma, kad geriausi dalykai nutinka bevalgant.